Prenumeration

Kontakta Prenumeration

Öppettider
Vardagar: 6 - 17
Lördagar: 7 - 11

Telefon
036 - 30 40 40

E-post
Skicka in via kontaktformuläret.

Frågor och svar

Ingår digitaltidningen i min prenumeration?
Ja, digitaltidningen ingår i din prenumeration och kostar inget extra. Digitaltidningen är en tjänst till dig som prenumerant och du väljer själv om du vill använda den genom att registrera dig med ditt abonnentnummer och postnummer. Läs mer om registreringen nedan. 

Hur registrerar jag mig på digitaltidningen?

Registrering görs via digital.hallpressen.se Välj den tidningsframsida som prenumerationen avser och i nästa bild som kommer upp klickar du på den blåmarkerade texten (Är du prenumerant på papperstidningen) ”Registrera dig här” Ange prenumerationsnummer (som du finner på er senaste faktura eller på förmånskortet) samt postnummer på utdelningsadressen. Användarnamn och lösenord skapar du själv vid registreringen. Därefter går det bra att logga in även på din mobil eller surfplatta om du skulle vilja det, ange då samma användarnamn och lösenord som ni själv skapat vid registreringen. 

Var finns apparna?
Apparna finns att hämta hem gratis via AppStore och Google play. Sök på tidningens namn eller Hallpressen så kommer samtliga koncernens nio tidningar upp. 

Kan jag läsa tidningen via min smartphone/mobiltelefon?
Ja det finns appar för båda Iphone och Android-telefoner och surfplattor.

Kan jag välja bort papperstidningen och enbart läsa den digitalt?
Ja, du kan välja att enbart ha din tidning digitalt. Priset är detsamma som för en ordinarie prenumeration på papperstidningen.       

Min tidning har uteblivit, vad gör jag?

Om din tidning uteblir är det viktigt att du omgående meddelar vår distributionsavdelning för att göra en reklamation. Här på vår Prenumerationsportal kan du registrera din reklamation genom att först logga in och sedan göra din reklamation via länken i menyn till vänster. Ta mig till inloggningssidan >>>

Hur fungerar Autogiro?
Med autogiro menas en automatisk betalning från ditt konto varje månad. Dragning görs den 28:e varje månad (om den 28:e infaller på en helgdag dras det nästkommande vardag). Detta kan inte justeras manuellt. Du betalar alltid en månad i förskott.

Om avgiften avviker från den ordinarie, får du i god tid ett meddelande från banken som talar om vilken summa som kommer debiteras från ditt konto. Observera att detta inte är en faktura utan ett upplysningsmeddelande. Om täckning saknas på ditt konto vid betalningstillfället, görs ytterligare ett försök per dag kommande tre dagar, finns det fortfarande ingen teckning kommer månades avgift att läggas på nästkommande dragning. Byter du bank och/eller kontonummer, är det viktigt att snarast meddela oss på Prenumeration. I de flesta fall fungerar det inte att låta banken göra överföringen av ditt konto. 

Uppsägning av prenumerationen måste göras tre veckor före kommande dragning för att kunna garantera att nästkommande dragning hinner stoppas. Prenumerationen avslutas inte per automatik om du självmant makulerar ditt konto via banken, uppsägning ska inkomma till oss på Prenumeration. 

Innehavaren av autogirokontot behöver inte vara densamma som på prenumerationen. Observera att en autogiroanmälan ska inkomma skriftligen med underskrift och tas ej emot via mail eller telefon. 


Hur fungerar E-faktura?

Istället för att få en faktura hemskickad kan du anmäla e-faktura och få den direkt via din internetbank. Anmälan görs i din internetbank då du har mottagit din första faktura. Observera att vi måste ha din e-postadress för att din anmälan ska bli godkänd. Här kan du logga in och 
registrera din e-postadress.

Varför får jag betala en aviavgift?
Om du väljer att betala via faktura tillkommer en aviavgift på 25:- för administration och porto. Om du inte vill betala aviavgiften rekommenderar vi betalning via autogiro.

Måste jag säga upp min prenumeration?
De flesta av våra prenumerationer är löpande, vilket betyder att de löper på tills du säger upp prenumerationen. Att inte betala förnyelsefakturan betyder inte att prenumerationen automatiskt sägs upp. Du hittar prenumerationsvillkor på baksidan av din faktura. 
Vill du avsluta din prenumeration är det viktigt att du hör av dig till oss innan den nya fakturaperioden påbörjas. Om en ny fakturaperiod har påbörjats sker avslut på prenumerationen snarast och en eventuell slutfaktura skickas.Observera att prenumerationen vid dödsfall inte per automatik sägs upp.

Vad är ett uppehåll och hur fungerar det?
Ett uppehåll kan när som helst göras i prenumerationen, enda kravet är att uppehållet ska gälla i minst sju dagar. Vid uppehåll på tidningen kan du inte läsa den digitala versionen. Vill du enbart stoppa papperstidningen men fortfarande läsa tidningen digitalt går detta också bra. Observera att ingen period tillgodoräknas i din prenumeration om du väljer att läsa tidningen digitalt under papperstidningsuppehållet. Perioden uppehållet avser tillgodoräknas i din prenumeration. Betalar du med faktura förlängs prenumerationen i slutet av perioden. Har du prenumerationen via Autogiro regleras månadsavgiften gentemot antal dagar.

Kan jag tillfälligt ändra tidningens utdelningsadress?
Ja, du kan när som helst meddela oss att tidningen ska levereras till en annan utdelningsadress i Sverige. Minst antal dagar att flytta tidningen är sju dagar. 

Oavsett längd på din tillfälliga adressändring kostar detta 25 kronor om du gör det själv via vår Prenumerationsportal. Ringer eller mailar du in din tillfälliga adressändring kostar det 50 kronor. Du får göra tillfällig adressändring hur många gånger du önskar, observera att avgiften gäller per gång/period.
 

Jag adressändrar via Svensk adressändring, får ni uppgifterna?
Nej, vi har inget samarbete med Svensk adressändring och får därför inte per automatik din nya adress. Det är viktigt att du i god tid meddelar din adressändring till oss. 

Får ni uppgifter via folkbokföringen?
Nej, vi får inte del av ändringar i folkbokföringen, såsom t ex namnbyten och dödsfall. Tänk därför på att kontakta oss så vi har korrekta uppgifter i vårt system. 
Prenumerationer sägs därför inte per automatik upp då en person avlider och det är därför viktigt att anhöriga meddelas oss.

Vad kostar det att prenumerera?
Här hittar du vår prislista. Digitaltidningen ingår alltid i priset om du prenumererar på papperstidningen. Vill du endast ha den digitala versionen är priset samma som för papperstidningen.


Varför är det skillnad på privatpersonspris och företagspris?

Vi skiljer på priset på prenumeration för privatpersoner/hushåll och företag/juridiska personer/organisationer. Anledningen till detta är att ett företag i de flesta fall utgörs av ett flertal personer mer än i ett ordinarie hushåll. Finns ett företagsnamn inblandat i prenumerationen (antingen som utdelningsadress eller som separat faktureringsadress) betalas priset för företag. Företag kan inte betala via Autogiro
.